Despre noi

Intentii
Am auzit in ultima vreme in jurul meu o seama de declaratii de intentie in ceea ce priveste promovare urbei mele natale: se poate face un ghid, un site, un blog, un forum, un pliant, o agapa prin vreo crasma, toate avand ca scop, pe langa orasul in sine, care devine astfel nu mai mult decat un instrument,  banul. Ca si cum, de drag pur si simplu, n-ar prea vrea sa faca nimeni.

La unii oameni, legatura emotionala cu locurile de bastina este destul de puternica, iar eu ma numar printre acestia.

M-am nascut in orasul asta, cu bunele si relele lui. am strans de-a lungul vietii cateva povesti despre el si voi mai strange probabil inca pe atatea.  Nu imi propun sa realizez aici nici o epopee, nici un omagiu, nici un ghid turistic. E pur si simplu o suma de povesti, in cuvinte sau imagini, mai bune sau mai proaste, vesele sau amare despre un loc pe care, in esenta, il iubesc.

Scopul, deci, nu e banul, ci povestea, istoria subiectiva si granulara, care, cred eu, merita pastrata. Cei ce simt nevoia sa scrie pe aici, sunt bineveniti! Singurul criteriu de selectie va fi scrierea corecta, caci, nu-i asa, ca ‘elitisti’ ce ne aflam, tinem putin la eticheta si la staif.

Autori
Asadar, la inceput a fost oul si gaina. In acelasi cos. Adica m-am gasit eu, fabrica de nimicuri, plictisita si destul de greu de urnit, dar plina de idei nu tocmai rele, sa incep sa scriu. Asa, de amorul artei si de drag de orasul meu natal de care ma leaga vreo 5 generatii incaltate.

I-am mai invitat la cina, din cand in cand, pentru o parere, o atentie, o maslina, cateva idei noi si mai ales pentru un aer proaspat pe

digodana, simpatica, plina de energie si neasteptata;

– bucatarul lenes cu care, o vreme, am impartit o stare de spirit si un mod de gandire apropiate. dupa care am facut gaina, supa si oul, papara;

– domnul criticescu, prieten drag, cu ale lui inconfundabile … critici constructive si stil, doar e mentor in ale businessului;

– bobina cu fotografii, cu poze care pentru mine au ca trasatura pricipala onestitatea;

– emilia chitan, bioenergetician si unul din cei mai pozitivi oameni pe care ii cunosc, cu povesti pline de miez si de soare.

Si-i mai asteptam sa revina, de se vor mai alinia astrele.

Iar daca vor mai fi doritori, n-oi avea sa-i ingradesc tocmai eu si promit sa le dau cuvantul cum se cuvine.

Deci, de cele mai multe ori e un blog personal, iar alteori e un soi de blog comun. Dar spiritul pe care doresc sa i-l imprim este cel al unei comunitati mici, iubitoare a acestui oras si a oamenilor sai, saritoare, pusa pe fapte mari si pe povestit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>