o zi ‘pe romaneste’

clop-mare_1_51Ideea ne-a venit undeva in miezul noptii de vineri, pe cand, in fata cu un Guinness, la O’Beer Irish Pub, ascultam un grup de, practic, copii, cantand la chitara si vioara cantece vechi romanesti.Si am constatat, oarecum cu surprindere, ca toti fredonam refrenele.

Am constata ulterior ca nu suntem singurii carora ne-a trecut prin cap asa ceva, dar ne bucuram teribil ca suntem atat de multi cei care, de 1 Decembrie, am ales sa facem lucruri cat mai ‘pe romaneste’.

Pentru noi, asta a insemnat sa ii vizitam azi pe cei de la Razvanarie, sa ne luam clatite cu dulceata de nici nu mai stim cate soiuri (treceti neaparat pe acolo. Dulceata nu e chiar ca la mama acasa, dar ii sufla acesteia in ceafa de aproape), sa ne incalzim la pranz cu ciorba de fasole in paine si cu vin fiert la Hanul Dacilor (desi de vreo luna ne tot propunem sa ajungem la chinezi si poate am fi putut face o alta alegere), sa ne cumparam cateva produse pe care nu doar scrie ‘Made in Romania’, ci sunt si create la noi si de care am putea fi teribil de mandri (raman la parerea mea ca gama Gerovital a celor de la Farmec face si minuni, iar iile sunt niste bijuterii vestimentare), iar catre seara sa ne intalnim cu prieteni vechi, sa ascultam, ca din intamplare, cenaclul Flacara si sa povestim in context despre ce insemna si ce mai inseamna identitate nationala si sentiment patriotic. Si pe langa ca, asa cum scria in statusul ei una din prietenele ‘Clujului de poveste’, ne-am simtit tare bine sa contribuim cu putin la mentinerea pe piata a produselor romanesti, ne-am dat seama ca, desi ca pe peste tot, exista oameni si oameni, suntem, de fapt, in ansamblu, un popor tare frumos, inventiv si cu suflet mare. Si dupa un tur din asta, pe care zau l-as recomanda oricui de 1 decembrie, zau daca mai ai nevoie de defilare cu fanfara sau foc de artificii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>