coclaureli de weekend si un panseu de amiaza

In plimbarea mea de duminica dupa-amiaza, evitand cu grija mormanele de gunoaie de toate soiurile din padurile si de pe dealurile din jurul Clujului, n-am putut sa nu ma intreb daca nu cumva cazul Rosia Montana nu este decat o consecinta sau o prelungire a tot ceea ce am lasat sa se intample cu tara asta in ultimii douazeci de ani. Cand intinderi intregi de copaci au inceput sa dispara taiate nemilos, doar putini au deschis ochii si si mai putini au deschis gura. A iesit cineva in strada atunci cand la ‘Romania, te iubesc!’ au fost difuzate reportaje despre ceea ce eu numesc masacrele padurilor? Nu-mi aduc aminte si ma intreb ‘de ce?’. Mergeti sa vedeti ce jale e in drum spre Vladeasa, de exemplu sau poate spre Padis, imediat ce treci de Doda Pilii.

Aruncam de la pet-uri si doze de bere (nu una, ci cu zecile – am numarat doar azi in jur de 200), la bucati intregi de ziduri si televizoare, toate in mijlocul padurii. E mai usor asa, decat sa platesti pentru un container. Si asteptam sa se intample o data pe an ‘Let’s do it, Romania!’ ca sa ne simtim cu constiinta impacata, dar nu vedem ca sacii stransi in urma acestei campanii raman acolo unde i-am lasat pret de saptamani bune, asta daca nu cumva dau animalele peste ei si-i imprestie in cele 4 vanturi.

Acum luptam uniti pentru Rosia Montana si e intr-adevar impresionant si motiv de mandrie, dar n-ar fi oare bine sa incepem prin a lupta uniti pentru cauze mai mici? Poate asa am afla nu doar cum se castiga o cauza, ci si ca a preveni e mult mai util decat a combate. Zic si eu!

Acest articol este scris in nume personal si nu implica pe nimeni altcineva din redactia ‘Clujul de poveste’ in afara subsematei fabrici de nimicuri!

Si ca sa indulcesc putin pastila, mai jos sunt cateva poze de pe coclaurii pe unde am haladuit cu ceva timp in urma. Da, stiu, maciese ati mai vazut recent. Ce sa-i faci, toamna asta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>