Cetatea uriasilor – o excursie la Detunate – pentru un nou inceput (4)

Candva va povesteam despre Detunate si despre cate patanii faine am trait pe acolo, despre grindina din plina vara, despre peisajul extraterestru din zona, despre placinta cu branza si gemul de afine ale lui Vetalau, nepotul Fefeleagai si despre povestile lui cu o savoare aparte care te poarta de pe Valea Jiului pana in Moldova si inapoi pe trasee nebanuite, unele fantastice, altele foarte ancorate in realitate.

Mai deunazi am aflat ca acea cabana care ne placea atat de mult si la care ajungeam macar o data pe an sa ne incarcam bateriile si sa mai aflam o poveste frumoasa, a ars. Nu stim inca de ce si nici cum de s-a petrecut asa grozavie, dar un lucru e sigur, locul acela din cetatea uriasilor, de unde poti cuprinde cu ochii aproape toata intinderea Apusenilor, merita sa fie reconstruit si povestea sa mearga mai departe, iar noi vom fi acolo in weekendul ce urmeaza sa ducem cateva pachete cu haine si incaltaminte si sa vedem cum il putem ajuta pe simpaticul personaj. Dragi prieteni, stim ca ar putea suna patetic, dar nu stim sa o spunem in alt fel: haideti sa ne vedem la Detunate! Chiar putem sa ajutam cu cate ceva un om care, din putinul lui, a dat tuturor celor ce i-au calcat pragul si, mai mult decat atat, facea turism eco la doar cativa kilometri de Rosia Montana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>