apa de ploaie si Primaria noastra cea de toate zilele

Ca administratia locala si alte institutii se joaca de-a razboiul prin oras, sapand transee si apoi refacand asfaltul cand ti-e lumea mai draga, dupa norme doar de ei stiute, ne-am obisnuit, asa cum ne-am obisnuit, din pacate, si cu durerea in suflet ca masinile noastre, oricat de atent le-am conduce printre gropile urbei, vor ajunge la service mult mai devreme decat ar fi normal.

Nu prea intelegem insa de ce, daca tot se baga sume importante in aceste lucrari, se pare ca nu se gandeste nimeni serios sa le faca mai de doamne ajuta. Nu sunt specialist, nici pe departe, dar cu minimele cunostinte de care dispun, tot ma duce capul ca o strada, fie ea si laturalnica, ar trebui asfaltata dupa niste reguli, chiar daca e vorba doar de cele de bun simt. De exemplu, in asa fel incat, daca ploua mai tare, apa sa se scurga in rigole sau in canalizatii. Nu de alta, dar cu evaporarea nu stii niciodata ce si cum. Ca sa va dati seama despre ce vorbesc, iata ce scria mai deunazi un prieten pe adresa Primariei (de unde, desigur, n-a primit nici un raspuns. Si banuim ca nici nu va primi):

‘In 2013 a fost inlocuia conducta de gaz de pe str. Arad. S-a refacut covorul astfaltic al strazii, insa, in capatul de catre str. Campul Painii, rigolele de pe partea dreapta sunt mai sus si apa, dupa ploaie, se evapora, NU SE SCURGE in CANAL, iar rigolele de pe partea stanga sunt infundate. Iata cum arata strada dupa ploia de astazi, 25 iunie 2014…’

Si nu e un caz singular. Aveti si voi in cartier exemple. Iar daca nu, va sugerez sa mergeti la Polus in timpul sau imediat dupa o rupere de nori. La podul de la capatul orasului veti face o baita pe cinste sau cale intoarsa.

Daca lucrurile acestea vi se par normale sau ati ajuns sa nu le mai bagati in seama, atunci, domnilor, avem nu doar o problema, a apei de ploaie, ci doua, din care una suntem chiar noi. Eu zic sa ne mai gandim putin si sa luam atitudine. Nu doar Rosia Montana trebuie salvata, ci si noi, de o mentalitate cel putin dubioasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>