cu ochiul critic prin urbe (11)

dscn3744 A venit vara! Vacanta! 3 luni de letargie! Nu va grabiti sa trageti concluzia ca gata, de azi nu mai merg la serviciu. Ar fi frumos, dar nu. Pur si simplu am mai gasit un motiv de bucurie dimineata: nu tu aglomeratie, nu tu carduri de masini, nu tu claxoane, nu tu stat la stopuri inutile. Adica, dupa cum va spuneam, a venit vacanta si orasul se linisteste. Voi apuca chiar sa beau ceva la ore rezonabile in Piata Muzeului pe vreo terasa, in liniste, fara zumzait obositor in jur, voi putea lua tramvaiul sau un alt mijloc de transport fara sa ma inghesuie nimeni si fara sa fiu obligata sa ascult diverse variatii ale eternei povesti a lui ‘iubi’ care fie a fost la fotbal, fie a sunat, fie e cu alta. Cateodata chiar am nevoie de orasul prafuit si adormit.

Dupa lungi tergiversari si un numar … ‘fara numar’ de accidente, minim unul pe luna (credeti-ma, stiu, inclusiv din proprie experienta), banda discontinua din fata reprezentantei Volkswagen a devenit continua! Domnilor de la circulatie, politisti sau nu, v-a luat foarte mult timp sa va dati seama ca, indiferent care va sunt relatiile cu cei de la Autoworld, banda aia n-avea de ce sa fie intrerupta acolo. E o chestie de simt comun. Bun simt comun! Gandise bine cine o gandise initial. Dar nah, dupa cum stim, in tara nimanui, regulile le face interesul. Oricum, felicitari! Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Reincepe ‘pepeniada’! Pe langa faptul ca incep sa-mi imaginez Dabuleniul ca pe un fel de metropola a lebenitei in care oamenii au case, masini, vase si mobila, toate in forma de pepene, asta pentru ca orice vanzator care se respecta e, desigur, de la Dabuleni, indiferent daca masina cu care a venit are numere de Bulgaria, Arges, Valcea sau Dambovita, ma intreb in fiecare an daca chiar nu se gaseste o forma mai civilizata de a vinde chestiile astea? Oricat mi-ar placea, chiar e aiurea sa-i vezi pe bietii oameni locuind cat e vara de lunga in niste corturi improvizate sau calare direct pe marfa, cu roiul de muste urmandu-i credincios, umpland cu tot soiul de dejectii diverse zone verzi ale urbei. Oricat de mila mi-ar fi de ei (nu foarte, recunosc), incepe sa ma enerveze sa revin anual pentru vreo 2 luni in evul mediu tarziu.

Ciudat cum, deja pentru al doilea an, la Electric Castle, atunci cand canta preferati de-ai mei, ploua. Anul trecut – Morcheeba, anul asta – Thievery Corporation. Eh, nu-i bai, noi sa ne fi simtim bine. Ma intreb cati din banii casei regale britanice intra in festivalul asta si care e dealul.

Maine seara merg la o prezentare Farmec. Beware, miercuri vorbim despre asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>