perspecTIFFe 2014 (3) – un iz de ‘Usturoi’

usturoiDomnilor, am fost! Am fost la ‘Usturoi’, vreau sa spun. N-am vazut mai nimic (adica ba da, o bucatica mica-mica de ecran si am auzit doar cate ceva, iar daca n-ar fi fost vorba de Elena Ivanca, o persoana in fata careia imi scot palaria de cate ori am ocazia (ieri nu aveam. Palarie, adica.) si de gropar, probabil n-as fi rezistat in picioare pana aproape la final. Asta pentru ca in pofida totalei lipse de publicitate a evenimentului pe site-urile pe care bantui eu si inclusiv in programul TIFF-ului, lumea s-a strans in numar extrem de mare la Casa cu nume de festival sa vada productia care poarta in ea cateva nume ‘de renume’ ale Clujului.

Un lucru e sigur: lumea a ras si s-a lasat antrenata de subiect. Iar eu mi-am promis ca voi face rost cumva de pelicula sa o pot savura in liniste, acasa, la televizorul meu si numai al meu full HD, in mana cu o bere care va costa cu siguranta mai putin de 10 lei (pret de care s-a lovit Digodana, prietena noastra, prezenta si ea la eveniment), fara sa fiu nevoita sa stau intr-un picior pe piciorul altcuiva . Ceea ce zic nu e de rau. E chiar teribil de bine si de fain ca au venit atat de multi oameni si ca, la plecare, aveau toti un zambet larg pe buze (si, zic eu, cateva intrebari in asteptarea unui raspuns).

Nu pot spune ca tema filmului este exact pe placul meu, dar pana la urma e vorba de o realitate romaneasca de care, vrand-nevrand, intr-un fel sau in altul, ne lovim. Partea buna insa e ca, pare-se, mai avem capacitatea de a face haz de necaz si de a vedea lucrurile altfel. Iar la final eu zic asa: mergeti sa vedeti filmul. E de-al nostru!

One Comment

on “perspecTIFFe 2014 (3) – un iz de ‘Usturoi’
One Comment on “perspecTIFFe 2014 (3) – un iz de ‘Usturoi’
  1. Pingback: Clujul de poveste | cura de ‘Usturoi’ si imperfectiunile cuceritoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>