perspecTIFFe 2014 (2)

Pentru ca nu stiu cum se face dar n-am avut niciodata vreo mare afinitate pentru rusi, in nici o forma s-ar fi prezentat ei, deghizati in austrieci in cazul de fata (sau invers), am decis ieri ca n-am ce cauta la Russkaja and ‘Battleship Potemkin’. In plus nu-s in perioda heavy-metal a existentei mele si mai plutea in aer si sansa de a da peste oameni cu care nu mai am demult nimic de impartit si nu ma simteam in stare sa fac minima conversatie de bun simt. Din aceleasi considerente, am evitat si mersul la ‘Dust’, desi inclin sa cred ca asta n-a fost o decizie atat de buna.

Cum totusi aveam chef de ceva mai special si nu de prea mult gandit, am luat-o agale spre biserica luterana, in care nu mai intrasem niciodata pana ieri, sa vad ‘Faust’-ul mut al lui Murnau, downloadproductie 1926, avand ca fundal sonor orga manuita de Jan Esra Kuhl. Ora inceperii evenimentului a fost relativa, chestie care imi zgarie rabdarea (si ce tare ar fi sa nu se mai schimbe locatiile unor proiectii pe ultima suta de metri). Recunosc ca mai degraba am analizat atent arhitectura austera a locatiei (despre care va voi povesti altadata) si am ascultat muzica, pelicula devenind, datorita trecerii timpului, in cel mai bun caz amuzanta. Dar e de apreciat atat ideea unei proiectii cu tema asta intr-o biserica, cat si deschiderea celor ce pastoresc locatia. Daca va tenteaza asa ceva, vedeti ca si azi se intampla acelasi lucru.

Cand am evadat, m-am indreptat spre Casa Armatei (prafuita locatie, zau), unde urma sa ruleze ‘We Are Mari Pepa’, un film mexican recent si cu ceva mentiuni la activ, care s-a dovedit a fi o poveste draguta (altceva decat placut/dragut nu-mi vine in cap) despre spiritul si slabiciunile tinerilor, care a reusit sa ma tina aproape treaza pana dupa miezul noptii.

Asadar, aseara am mai luat o gura de aer de TIFF, nici prea tare, nici prea slaba, dar suficienta pana la urmatoarea, adica cea azi, cu iz de … usturoi, ca doar n-o sa lipsesc tocmai eu la ‘festinul’ romanesc de la Casa Tiff. Si sa nu uitam ca in filmul groparului joaca si Elena Ivanca, pe care, deja nu mai e un secret, o iubesc. Stiti asadar unde ma gasiti astazi, de la 21:30. Ne vedem acolo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>