5MS – mai pune mana pe o carte. De preferinta, de gramatica

Mai saptamana trecuta vedeam cu coada ochiului pe feisbuc un eveniment la care se spunea ca te poti inscrie pentru a vorbi despre Clujul tau, adica al fiecaruia dintre noi. Si pe cand imi puneam eu cap la cap ideile si imi fabricam discursul, caci, vai, vanitatea imi spunea ca ar merita sa fiu si eu pe acolo, printre vorbitori, caci, de buna seama, nimeni n-a lansat inca oficial harta de poveste a orasului astuia, observ anunturile privitoare la cei ce vor tine discursul. Si ma izbesc pe rand sau deodata, habar n-am, niste greseli de gramatica pe care, sa fim seriosi, nu le face un copil pe bancile scolii. Si ma aflu in treaba si atrag oamenilor atentia, ca deh, poate au scris la repezeala, poate a fost o scapare sau poate mai au pe cineva care le are cu limba romana. Desi sa folosesti ‘sa regasit’ si ‘ia facuto’ nu-i chiar de ici, de colo. Iar ei, nimic.

Printre cei ce au comentat dupa mine au fost pareri cum ca ar trebui sa iert si sa trec cu vederea. Cei la de 5MS sunt oameni faini carora le-a scapat. Ok, ma dau batuta si astept urmatoarea postare ‘oficiala’. Si apare, cum altfel? Surpriza! Sau nu… ma rog, alte greseli, la fel de nasoale si la fel de multe. Asadar ma hotarasc ca un asemenea motiv este suficient de intemeiat sa ma determine sa nu particip la eveniment. N-am pretentia ca lipsa mea de acolo e o treaba notabila sau ca evenimentul in sine sau vorbitorii de acolo nu au fost de calitate. Nici vorba, dar eu zic asa: daca te tii de organizatie cu pretentii, daca pui la cale evenimente la care chemi oamenii sa vorbeasca si mai si scrii prin diverse locuri despre ele, n-ar fi rau deloc sa stii ce si cum scrii. In primul rand e o chestie de obrajor. Mai exista si d’astia de moda veche, asa, ca mine, care vor zambi cand va vorbi cineva de tine sau cand te vor intalni intamplator cate zile or avea. Numai asa, de chestie, pentru ca pari (cel putin) un analfabet.

In rest, numai de bine. Daca schimbati PR-ul, poate data viitoare vom fi mai multi pe acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>