si ne-am mai jucat o tura – quiz night la Karolina Augusta

images
De cateva saptamani, vreo 3, suntem atat de prinsi de joburile (scrisesem initial ‘jocurile’ :) – ce sa insemne asta?) noastre corporatiste incat singurul lucru pe care ni-l dorim la sfarsitul unei zile e sa ajungem acasa si sa visam frumos la cate am fi putut face daca aveam o viata. Alta viata…

Si totusi, daca e vorba despre Cluj si despre orgoliile noastre, ne facem putin timp si mergem la un … concurs. Ne strangem asadar in formatia care, sa zicem asa, ne-a consacrat ca si competitori, adica doua bucati de Cluj de poveste si una bucata prietena calatoare, indragostita de arhitectura, si ne facem aparitia la Karolina Augusta, local unde iubim terasa interioara, punch-urile calde, de iarna, unde Green Apple-ul (etalonul meu in clasificarea locatiilor de gen) este decent si unde stii ca, la o adica, nici n-o sa morid e foamen. Ne mai plac fotografiile inramate si canapeaua, pe care, a propos, n-am reusit inca sa ne instalam vreodata, dar detestam mesele inghesuite. Chelneritele se misca in reluare, dar macar sunt simpatice. Preturile nu sar calul, desi ca sa le numim mici ar mai fi necesare cateva eforturi. Baia e atat de mica incat una ca mine aproape are nevoie de ajutor ca sa se descurce, curatenia e rezonabila, dar coada te descurajeaza mai mereu, existand riscul sa iti doresti sa mergi in pubul vecin pentru diverse nevoi. Dar informatiile astea sunt doar asa, sa impuscam doi iepuri si un review mic.

Ne alegem numele, CDP, sa nici nu bata la ochi daca cumva o zbarcim, dar sa si putem sa zicem c-am fost noi, in caz ca suntem lociti de inspiratie. Concursul incepe si ne ia valul. Ne intrebam daca 1700 nu e un an nepotrivit pentru vanatoarea de vrajitoare si aflam ca n-a fost, recunoastem in imagini Hotelul New York, dar raspunsul ni se pare prea simplu, drept pentru care vrem sa impresionam cu Casa Babos, dar uite ca-i eroare, iar in final cedam psihic cand suntem intrebati de fotbal, cel putin de cel contemporan ai carui fani nu suntem si nu vom fi vreodata. Chestia faina e ca, pe traseu, mai aflam tot soiul de povesti interesante de la diversi invitati, lucru pentru care ne zicem ca, invingatori sau nu, seara ne-a fost un castig.

In final luam locul 2, ex-aequo, si mustacim usor a nemultumire. Am pierdut pe propria mana! Dar nu-i rau, totusi. Ne-au batut cei de ‘La Perne’ la mustata, si cand zic mustata, vorbesc de numai 2 puncte. Ne asteptam cuminti premiul, dar se pare ca nu mai vine pentru ca … s-a produs o confuzie (l-am primit pana la urma a doua zi, adicatelea astazi, cand, surprinzator pentru noi, dar laudabil pentru ei, organizatorii ne-au sunat sa ni-l inmaneze) . Primim pana una-alta scuzele si suntem recompensati cu o discutie faina cu organizatorii, de la care aflam unde e a doua cladire ornata cu un stup din urbea noastra si ca Anita, domnisoara al carei accent incercam sa il ghicim si despre care faceam diverse presupuneri, e, de fapt, masterand italian care studiaza istoria romaneasca, specializarea fiind stilul brancovenesc. Ce cauta la Cluj? Iubeste Romania, iar Universitatea de aici e, pentru straini, singura optiune valabila. Foarte tare! Chiar merita sa intalnesti asemenea oameni, straini care iti apreciaza si iti cunosc orasul tau natal mai mult decat o faci tu.

Asadar, ca si la ultimul quiz la care am fost, zicem solemn ca ne-a placut, mai mergem si le dorim succes celor de la Just Cluj it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>