curti cu istorie si personalitate – ziua a 8-a din cele 100 pentru o harta de poveste

Postul acesta il puteti incadra unde vreti voi: la ziua a 8-a din cele 100 pentru o harta de poveste, la povesti din spatele ferestrelor sau la un nou capitol pe care tocmai il inaugurez cu aceasta ocazie, ‘curti cu istorie si personalitate’.

Cum in weekendul Floriilor am muncit ca un corporatist serios si responsabil ce ma aflu, n-am prea avut parte de loisir, darmite de iesiri in imprejurimi, asa incat distractia s-a rezumat la a petrece cateva ceasuri pe la Gaudeamus, de unde, ca de obicei, prima carte achizitionata a fost un Peter Mayle, iar numarul volumelor pe care le-am dus victorioasa acasa in speranta ca momentul in care le voi citi va veni cat de curand, a avut darul sa ma cocoseze putin. In plus, la ceas de seara, am decis ca tare am chef sa (re)descoper curtile interioare ale vechilor imobile din centru, mici bijuterii ascunse ochilor curiosi.

Inainte sa incep metodic, sistematic si documentat actiunea, am dat un tur de ‘incalzire’, si am intrat in gangul care duce spre Teatrul de Papusi unde am cazut in admiratia unui, nici nu stiu, arbust sa fie?, care se catara temerar de la un etaj la altul, visand lumina, unea ca o caractatita uriasa imobilela, impiedicandu-le parca sa nu se prabuseasca. Nu inverzise inca, asa ca putea aduce si cu scheletul descarnat al verii trecute.

La geamurile mansardei puteai ghici, daca te straduiai putin, umbra unui scriitor promitator venit din alte vremuri sau un artist care nu a gasit inca drumul spre lansarea la Fabrica de Pensule si caruia bucata de cer pe care o vede ii spune ca inca nu exista limite.

10153016_292075247615247_2219797649649449610_n

Iar in spatele usilor de pe la etaje nu era greu sa iti imaginezi o femei cu batice legate cu urechiuse gatind de placere.

Desi pustiu la ora la care am calcat eu pe acolo, locul parea cumva prietenos si primitor si zau daca nu m-a facut sa-mi doresc un scaun, o masuta si un ceai sa pot sa mai stau o vreme acolo sa savurez o stare greu de definit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>