dialogul mut – ziua a 7-a din cele 100 pentru o harta de poveste a Clujului

Daca ridici ochii ceva mai sus de propria inaltime, vis-à-vis de Bookstory, pe frontonul unei cladiri de langa casa Bolyai, ai sa-i vezi pe ei doi:

Sunt in dialog de mai bine de 100 de ani si par la fel de prinsi de conversatia lor muta ca pe vremea cand a inceput toata tarasenia. N-am stiut niciodata cine sunt, desi adeseori m-am gandit la ei ca la batraneii Muppets din loja (desi acolo era vorba de 2 barbati), mereu carcotasi, mereu ingrijorati. Ma amuzau teribil pe vremuri, cand asteptam cuminte, agatat de mana bunicii, autobuzul 7 care ma ducea de la gradinita acasa si mi-i imaginam flirtand, cerandu-si mustarul sau sarea, barfindu-i pe cei pe care-i zareau trecand pe sub nasurile lor: cum s-o fi urcat roscata aia pe ditamai tocul, cum se poate considera asortat cineva care pune alaturi carouri si flori sau ce rost are o strada fara copaci. Azi probabil ca expresia lor ingrijorata se datoreaza zgomotului infernal al strazii pe la orele pranzului, chestie care mai mult ca sigur ca le tulbura linistea, stirilor de la rasarit sau pretului benzinei. Iar peste vreo alti 10 sau 50 de ani cu siguranta va mai gasi cineva vreun alt motiv pentru starea sufleteasca pe care i-o vor inspira cei doi.

Dar voua? Voua ce va spun?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>