inspiratie – ziua 5 din cele 100 pentru o harta de poveste

Articolul de azi e unul mai altfel pentru ca “reperul” ales e unul uman si, dupa mine, e al naibii de greu sa scrii pe scurt ceva concludent despre un … scriitor. Adica ce te face sa crezi ca ai putea scrie despre el ceva ce nu a spus deja cohorta de admiratori sau de critici?

Nu-i neaparata nevoie sa vezi Clujul ca sa ai acces la “reperul” pe care vi-l propun, cartile i le poti gasi in librarii, daca nu s-or fi epuizat, dar poate ti se va deschide o noua perspectiva citind viitoarea aparitie “California (pe Somes)”, spre exemplu, strabatand la pas citadela.

Sub cerul asezarii in care eu imi duc zilele, mai gri sau mai albastre, Ruxandra Cesereanu scrie (la modul serios sau fantastic), viseaza, cauta intrebari si raspunsuri, organizeaza (da, stiu, cuvantul asta nu se potriveste deloc, dar altul mai bun n-am gasit) si lasa in urma o senzatie de bien-etre. E sau nu e si meritul orasului ca se intampla toate acestea, nu avem de unde sti, dar merita din cand in cand sa ne aducem aminte de ele, sa gustam scrisul acestei doamne ca pe o ultima bucatica din ciocolata favorita pastrata pentru momente deosebite si sa ne lasam inspirati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>