100 de zile pentru o harta de poveste – ziua 3 – covrigi in coada

Promitem sa mai intrerupem serialul asta al nostru cand si cand, povestindu-va si despre alte cele ce ni s-au mai intamplat, ca ni s-au mai intamplat, asta ca sa nu apucati sa va plictisiti de tot de el. Dar pana nu ne terminam sesiunea, studenti intarziati si oarecum restantieri ce suntem, mai tolerati-ne asa.

Astazi, fara poze, pentru ca lenea si vremea de afara nu ne-au prea impins sa mergem pe jos, va dam ca reper cea mai buna covrigarie din oras, in opinia noastra, desigur. N-are mai mult de 1 metru patrat, iar pe post de firma, are afara atarnata o ghirlanda de ce altceva decat … covrigi. Ca locatie o stiam demult, dar n-o deosebeam cu nimic de toate celelalte, mai ales ca suntem nostaligici dupa covrigii comunisti de pe care cojeam sarea topita, asta pana cand, intr-o buna zi, i-am descoperit calitatile atunci cand o colega a adus la birou vreo 2 pungi de 1 leu pline ochi cu bunatati. Ziceti ca e mult? N-a mai ramas nici o firimitura, iar pentru ultima bucata am declansat razboiul.

Asadar, declaram punct de interes pe harta de poveste a Clujului covrigaria de pe strada Hermann Oberth, cea care te duce si te intoarce de pe Eroilor la Biblioteca Academiei, chiar peste drum de Conservator. Si nici nu-i departe de buricul targului, asa ca ai la indemana gustarea, daca te afli in plimbare de placere sau de afaceri. Vom pomeni de locul acesta ca fiind al lui Nico. Pentru ca asa vrem noi, daca n-aveti nimic impotriva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>