ce e de facut prin urbe – 14-16 februarie 2014

Pe noi ne innebuneste agitatia asta cu ziua lui Valentin, targuri, targulete, cadouase, mult prea mult roz si rosu in combinatii care n-au nimic cu simtul nostru estetic, drept pentru care, pentru a ne feri de inimioare si dulcegarii, vom evada din oras. Asta nu insemna ca nu vom avea parte dragoste in aer sau ca voi trebuie sa ne urmati exemplul. Aveti ce face si loco, iar daca va numarati printre cele sau cei care pe fata afirma ca 14 februarie e o zi ca oricare alta, dar undeva, in fundul sufletului tanjesc dupa macar un ghiocel primit pe neasteptate, poate e cazul sa ajungeti La Cizmarie unde oameni care stiu ce vorbesc, cel putin teoretic, va vor provoca sa discutati despre satisfactia in cuplu.

Printre prietenii nostri circula vorba ca ‘Iona‘, pusa in scena la Salina Turda, e un ‘must see’. Pe mine, cand l-am citit pe vremuri, textul lui Sorescu nu m-a dat pe spate, ba mi-a si facut putin pielea de gaina, dar incercand sa imi imaginez acum firul dramatic legat de locatia propusa, ma simt tentata sa merg. Va fi oricum altceva decat vizionarea unui film pe laptotp, asezati comod in varful patului. Si un happening in Salina e un eveniment la care merita sa mergi. Din cate stim, dar n-ar fi rau sa va interesati si voi, daca nu aveti cum ajunge acolo, este pus la dispozitie si un autobuz pentru transportul spectatorilor.

Cum suntem fani ai jazzului clasic, nu putem sa nu va spunem despre turneul celor de la ‘Hot Jazz Band’ si despre popasul lor de sambata la Teatru Maghiar. Va punem si un … demo, sa stiti despre ce-i vorba, adica despre dixie si swing si mult umor.

Si daca o sa-mi spuneti ca n-ati cazut niciodata in admiratie in fata unei cutii de bijuterii din lemn cu detalii delicate sau a unei mobile frumos lucrate, nu-i vorba ca nu va cred, dar n-ar strica sa aruncati un ochi la expozitia care se deschide duminica la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Se numeste ‘Indragostit de lemn‘ si va va oferi ocazia sa uitati putin de sticle, paluri melaminate si plasticuri impersonale si sa simtiti caldura si unicitatea unei lucrari in lemn.

In alta locatie din oras, ASUR si Muzeul Zoologic al Universității Babes-Bolyai prezinta expoziția cu tematica unica “Descendenta speciei umane”, deschisa pana pe 5 martie. Organizatorii ne spun ca “Studiile anatomice faciale sunt prezentate într-o manieră ştiinţifică, având la bază tehnicile utilizate de către criminalistică în reconstrucţia chipului. Exponantele oferă vizitatorului atât o experiență educațională, prin intermediul acurateței științifice cu care au fost create, cât și o experiență emoțională, datorată reprezentării artistice realizată cu măiestrie.”

Iar daca nimic din toate astea nu va tenteaza indeajuns, scoateti totusi nasul afara din casa! Sunt 1001 locuri frumoase in jurul Clujului, la numai o aruncatura de bat, fara a mai pune la socoteala ca, daca aveti noroc, poate dati nas in nas cu extraterestrii daca ajungeti prin Poiana Rotunda din Padurea Baciului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>