proiecte, proiecte

Haideti sa va spunem ce ne propunem pentru urmatoarea perioada. Si daca ar fi vorba numai planuri, am putea trai linistiti, ca nu-i obligatoriu ca toate planurile sa se realizeze, pana la urma e frumos sa visezi. Dar sunt angajamente ferme la care noi vom participa, pentru ca doar de aia le organizam (sic!) si la care ne-am bucura sa fiti si voi partasi, pentru ca, daca n-ar fi interesante, n-am crede in ele.

– din ianuarie, sustinem, dupa posibilitati, o foarte mica parte din cheltuielile de studii a doua fete, surorile Badea. Despre ele si situatia lor ne-a vorbit doamna Petronela din Aghiresu. Sunt eleve bune si isi doresc cu siguranta sa invete si sa-si termine scoala. Credem in ele si le ajutam cu ceea ce putem. Daca doriti si voi sa va implicati in acest proiect, va rugam sa ne contactati pe adresa de mail clujuldepoveste@yahoo.com;

– inceputul lunii martie va insemna si debutul unui atelier de cunoastere de sine si joc la care Clujul de poveste se va numara printre organizatori. Ne propunem sa ne intalnim, pentru inceput o data la doua saptamani (iar mai apoi, in functie de nevoi si de numarul de participanti, putem creste frecventa) si sa discutam despre noi, despre unde suntem si unde dorim sa ajungem si despre ce instrumente avem la dispozitie pentru asta. Si daca tot vorbim de instrumente, fiti siguri ca vom pune o parte dintre ele in practica, dupa cum ne vom pricepe mai bine. Si vom dezbate subiectele de care ne vom considera mai legati. Jocurile propuse? In general vor fi interactive si vor avea ca scop descoperirea interiorului personal. Nu este vorba de dezvoltare personala propriu-zisa, desi veti putea ajunge singuri si la asta, nu este atelier de psihologie ‘pentru toti’, nu e bla-bla fara fond. Este o propunere de poveste desteapta intre prieteni sau viitori prieteni si un loc de joaca.

– apoi, in 21 martie, la ora 13 trecute fix, va invitam la Muzeul Etnografic al Transilvaniei sa vedem impreuna un film, ‘Evolutii’ pe numele lui, realizat de Daria Hupov, o tanara de 18 ani, care ne spune in imagini povestea unei familii, cea a alpinistei Alexandra Marcu. Veti avea ocazia sa stai de vorba la o suc, o cafea si-o prajitura, atat cu regizoarea, cat si cu protagonista si sa vedeti cu ochii vostri ca viata inseamna si altceva decat plictisitoarea roata ‘serviciu/acasa’. Veti rade, veti fi emotionati si, cu siguranta, la final veti aplauda. Va promitem asta!

– si nu se va fi terminat luna martie fara sa participam la Festivalul Povestilor organizat tot de prietenii nostri de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Ce ziceti? Suna bine? Sa vedeti cat de bine o sa iasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>