100 de zile pentru o harta de poveste – ziua 1 – grafitti

In Paris, grafitti-urile stradale sunt deseori ridicate la rang de arta, iar in unele zone ale metropolei franceze, decorarea cladirilor cu desene colorate a devenit obiect de concurs sau de reunire a artistilor genului. In urbea de pe Somes, incercarile din aceasta categorie sunt firave si adeseori mai putin reusite (desi exista si cateva ‘lucrari’ de reala valoare). Cu toate acestea, primul reper pe harta noastra de poveste (fara a avea pretentia ca este si reperul cel mai reprezentativ), este grafitti-ul de pe latura estica a Bibliotecii Academiei. Gura lumii spune ca ar fi vorba de o lucrare executata la comanda. Adevarat sau nu, continentul salbatic SI haios reprezentat acolo invioreaza locul si merita vazut.

Am mai scris despre el si despre altele asemeni lui si am observat ca tot mai multe site-uri dedicate Clujului au preluat ideea, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>