100 de zile pentru o harta de poveste – ziua 0 – propunerea

img_8842
Cum Radio Guerilla nu mai exista decat online, am fost nevoita sa apelez la alte posturi pentru a-mi produce necesarul zgomot de fond care sa-mi mai atenueze bazaitul vocilor interioare sau linistile fara profunzime. Si cum dupa doua saptamani de ascultat Pro, ZU, Rock sau Magic, toate FM, simteam ca urechile imi iau foc, timpanele mi se atrofiaza, creierul mi se netezeste si incep sa ma imbrac cel putin ciudat pentru ce stiam eu insami despre mine, am renuntat la toate astea si, in momentele in care am chef de altceva decat de povesti de birou sau sacadatul monoton al degetelor pe tarstatura, am comutat pe radio Romania Actualitati. Ei bine, asta a fost un preambul destul de lung pentru un cu totul alt subiect si anume acela ca la numitul post de radio am aflat despre campania media ‘100 de zile in care sa descoperi ce te face fericit‘.

Si cum reinterpretatul ideilor altora intr-o maniera personala nu e, se pare, tocmai o crima, m-am gandit ca din pozitia ‘hotului’ sa va propun o varianta foarte putin diferita a campaniei de mai sus: timp de 100 de zile, va provoc sa va uitati atent in jur in fiecare zi, la cladiri, oameni, pietre de caldaram, afise, cer, dealuri, parcuri sau orice altceva va trece prin cap si sa va ganditi ce anume din toate acestea va place in Cluj sau va face mandri de el, ce n-ati vrea sa dispara pentru ca face cumva parte din voi, cu ce din toate acestea identificati voi orasul, sau istoria voastra in el.

Cu alte cuvinte, ce ziceti sa facem impreuna o harta de poveste si de suflet a Clujului? Si daca dupa 100 de zile vom reusi sa strangem destule repere interesante (eu zic ca vor fi mai multe decat ne imaginam), promitem sa facem in asa fel incat sa tiparim harta asta si sa o raspandim prin urbe pe la sfarsitul verii,pe cand noul val de studenti va da navala. Locurile propuse de voi vor avea, pe langa descrierea ‘oficiala’ si descrierea pe care ati oferit-o, iar daca veti fi de acord, numele vostru va aparea pe harta, alaturat locatiei sugerate!

Incepem, cum altfel decat de … LUNI! Si asteptam cu nerabdare sa vedem in ce culori pictam orasul si cu ce nume il umplem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>