ce e de facut ? – weekend 4-6 octombrie

Eu, una, n-as rata weekendul asta de stat prin oras, pentru ca de ieri au inceput la Cluj cateva evenimente care nu doar suna interesant, ci si sunt numai bune sa ne umple sufletele si mintile.

Asadar:
– Ieri seara am fost la premiera (cred ca e a treia (sic!)) “Ce nemaipomenita aiureala!” la TNC. Dar despre asta va voi povesti ceva mai incolo. Deocamdata aflati doar ca au inceput ‘Intalnirile International George Banu de la Cluj’ in cadrul carora se ‘intampla'(sic!) piese de teatru puse in scena sau jucate de nume cu rezonanta, dezbateri culturale, expozitii inedite, printre care cea de fotografie apartinandu-i lui Silviu Purcarete merita interes si concerte …altfel.

– De cand m-am intors din vacanta am cam neglijat achizitionarea de literatura de orice fel. Mi-am rezervat bucuria venitului acasa cu un brat de carti si nerabdarea de a le descoperi pentru momentul Bookfest. Si uite ca a inceput de ieri. Mergeti si voi la Cazinoul din parc pana nu apuc sa ajung eu pe acolo. De obicei ‘praduiesc’ fara mila aproape fiecare stand.

– TIMAF-ul ne propune, incepand de maine, o mini-stagiune teatrala cu piese de toate tipurile si, aparent, pentru cele mai diverse gusturi: de la Commedia dell’arte la one (wo)man show-uri. Mai avem sub aceeasi semnatura sesiune de dezbateri, o duminica de jazz si un … turnir al cenaclurilor clujene. Iar de saptamana viitoare, expozitii.

– Tot ieri a inceput si “Toamna muzicala clujeana”. Stim ca nu toata lumea se prapadeste dupa muzica clasica, dar din proprie experienta va spun ca, din cand in cand, chestia asta te poate scoate din depresie si te poate face sa vezi viata mult mai frumoasa decat pare. Asa incat, sfatul nostru: Incercati! Cu atat mai mult cu cat, naiv spus, Filarmonica clujeana chiar suna bine!

Iar la final, dupa cum v-ati obisnuit, va intreb: ‘pe unde ne intalnim in weekendul asta?’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>