weekendul asta ne coloram!

Pe cand sa luam si noi o pauza si sa mai rasuflam putin dupa atatea festivaluri si evenimente, uite ca, totusi, se mai intampla ceva. Si zau daca acest ‘Colours of Cluj‘, caci despre el o sa vorbim putin, pare o intamplare oarecare. Din cate am apucat sa ma informez, se intampla peste tot, in toate locatiile semnificative ale urbei si pare a fi in acelasi timp o reuniune de TIFF, zilele Clujului, Jazz in the Park si alte cateva, ceea ce pare sa insemne ca are potential de a antrena o gramada de lume.

Si daca ieri la proiectia ‘Funeraliilor fericite’ n-am mai ajuns (a propos, felicitari pentru curaj! Eu-una, in piele de organizator, nu stiu daca as lua in calcul sa deschid prima editie a unui eveniment cu un film cu un asemenea titlu, indiferent de calitatea peliculei, in cazul asta, buna, dupa cate am auzit), azi mergem sigur macar la un atelier de art terapie sau de origami, asta dupa ce, in week-endul care a trecut am ramas minute in sir cu gura cascata in fata demonstratiei de indemanare a unui prieten (chirurg cardiolog, ce-i drept) care ne-a facut pe banda rulanta cocori si broaste din hartie (sunt fericita posesoare a unei pasari de 1 cm). La dreamcatchere nu m-as baga: indiferent de vis, bun sau fioros, prefer sa il am si sa vad ce-am vrut sa-mi spun spun. Si-am mai avea de vazut targul de produse handmade si vintage – imi doresc de ceva vreme niste cercei facuti din mecanisme de ceas, concertele din centru si din Gradina Botanica – btw, va fi deschisa intreaga noapte de sambata (pacat ca nu voi putea trai senzatia de-a sari gardul, asa cum ma inginam facand in copilarie) sau am putea sa ne producem pe una din scenele pentru neprofesionisti, cine stie in care din noi zace talentul necunoscut. Bucatarului lenes i-as recomanda concursul de gatit in aer liber, asa, pentru divertisment si gadilare de orgoliu, iar pe Criticescu, daca nu ne-ar fi parasit temporar pentru tari mai calde (imagine that!), l-as lua de manuta si l-as cara in chill-out zone si la petreceri. Mai sunt si concerte si, personal, sper sa prind in parc un hamac liber de unde sa ascult muzica si sa savurez racoarea.

La concursul Treasure Hunt mi-ar fi placut sa particip, doar ca, la ora la care m-am trezit eu, adica miercuri pe la pranz, cele 16 locuri pentru participanti erau ocupate, asa incat, in cel mai bun caz, am sa ma duc sa studiez traseul si sa ma pregatesc de aventura pentru editia viitoare.

Chestia interesanta, dupa mine, este ca festivalul asta pune in lumina intreg orasul si-i face cunoscute cele mai importante locatii, pe care nu ca noi, ca localnici, nu le-am cunoaste, dar e bine din cand in cand sa le redescoperim si isi propune sa puna in miscare cam toata suflarea urbei ramasa pe metereze in mijlocul verii.

Ce mai pot adauga? Deocamdata doar ca asteptam sa vedem ce ne rezerva week-endul. Domnilor organizatori, mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>