Declaratie de intentie

564878_105124262977014_797235345_nAm auzit in ultima vreme in jurul meu o seama de declaratii de intentie in ceea ce priveste promovare urbei mele natale: se poate face un ghid, un site, un blog, un forum, un pliant, o adunare, toate avand ca scop, pe langa orasul in sine, care devine astfel nu mai mult decat un instrument,  banul. Ca si cum, de drag pur si simplu n-ar prea vrea sa faca nimeni.

La unii oameni, legatura emotionala cu locurile de bastina este destul de puternica, iar eu ma numar printre acestia.

M-am nascut in orasul asta, cu bunele si relele lui. Am strans de-a lungul vietii cateva povesti despre el si voi mai strange probabil inca pe atatea.  Nu imi propun sa realizez aici nici o epopee, nici un omagiu, nici un ghid turistic. E pur si simplu o suma de povesti, in cuvinte sau imagini, mai bune sau mai proaste, vesele sau amare despre un loc pe care, in esenta, il iubesc.

Scopul, deci, nu e banul, ci povestea, istoria subiectiva si granulara. Cei ce simt nevoia sa scrie pe aici, sunt bineveniti! Singurul criteriu de selectie va fi scrierea corecta, caci, nu-i asa, ca ‘snobi’ ce ne aflam, tinem putin la eticheta si la staif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>